ONDERHOUD


OEKO-TEX® paspoort

Puratex® impregneer is voorzien van een eigen OEKO-TEX® paspoort! Op deze pagina lees je precies wat dit inhoud.

Hoe ontvang je een OEKO-TEX® paspoort?
Het gerenomeerde Hohenstein Institut in Duitsland test producten en materialen op de inhoud. Op het moment dat een product aan bepaalde standaarden voldoet ontvangt het een keurmerk. In het geval van Puratex® gaat dit nog een stapje verder. Puratex® komt namelijk in aanraking met stoffen, maar ook personen, dieren en onze omgeving. Het Hohenstein Institut kijkt daarom extra streng naar Puratex®, dit doen ze ieder jaar opnieuw. Ook het afgelopen jaar is Puratex® weer met vlag en wimpel geslaagd heeft daarmee opnieuw een OEKO-TEX® paspoort verkregen. Als enige in Nederland!! 

Waarom is dit belangrijk?
Er zijn veel impregneermiddelen op de markt, maar je weet vaak niet hoe deze producten gemaakt zijn of welke stoffen er in verwerkt worden. Met Puratex® weet je dit wel. Puratex® wordt namelijk gemaakt op waterbasis en gemodificeerd sillicium (een vorm van zand). Puratex® is: 

  • Niet schadelijk voor het milieu
  • Niet schadelijk voor de mens
  • Niet schadelijk voor dieren
  • En niet van invloed op de meubelstof

Niet van invloed op de meubelstof, hoe werkt het dan?
Puratex® brengt een dun laagje rondom de vezel aan en zorgt ervoor dat vloeistoffen en vuil minder makkelijk kunnen intrekken. Dit laagje slijt naar verloop van tijd af door normaal gebruik, daarom adviseren we om de contactplekken halfjaarlijks op te frissen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbank waar negen van de tien keer in de hoek gelegen wordt. Fris dit gedeelte dan halfjaarlijks even op met een nieuw laagje Puratex® impregneer. 

 

Puratex® impregneer

Je vindt de Puratex® impregneer terug in: 

© 2022 - 2024 Mobitec | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel